26512 18/01/2011 2 Tez-Koop Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri Hk. Bir sonraki gündemde görüşülmesine, O.B.K.V.
26512 18/01/2011 3 863 TBB GENELGELERİ;
a)TBB'nin 03.01.2011 tarih ve Duyuru No: 2011/2 sayılı, "TBB ile TurkTrust arasında 15.12.2010 tarihinde yapılan anlaşma çerçevesinde TurkTrust'a bağlı alt kök sertifika otoritesi ile elektronik imza üretimine başlanığını" bildirir yazısı.

b)TBB'nin 10.01.2011 tarih ve Duyuru No: 2011/6 sayılı, "03.12.2010 günlü 27774 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 2010-1011 yılı Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi ile 31.12.2010 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 2010-2011 yılları CMK Ücret Tarifesi'ni" bildirir yazısı.
a)Duyurunun yapılmasına ve web sitesinden e-imza başvurusu yapılacak biçimde düzenleme yapılmasına,

b)Okundu, Bilgi edinildi. Baro web sayfası ve Baro odalarında duyurulmasına, O.B.K.V.
26512 18/01/2011 12 936 İzmir Valiliği, İl İdare Kurulu Müdürlüğü'nün 10.01.2011 tarih ve 54 sayılı, "Tebligat Kanunu" hakkındaki yazısı. İlgi yazıda, 11.02.1959 ve 7201 sayılı Tebligat Kanunu'nun "Memurlar vasıtasıyla tebliğlerde zaruri masraflar" başlıklı 06.06.1985 tarih, 3220 sayılı kanunun 4.maddesi ile değişik 4.maddesi gereğince, 6245 sayılı Harcırah Kanunu'nun 49.maddesine göre tazminat alan memur ve hizmetliler dışındaki memurlar vasıtasıyla, bu kanun mucibinde yaptırılacak tebligatlar için tebligat yapana verilecek zaruri masrafın 2011 yılında gerek Büyükşehir Belediye sınırları içerisinde ilçeler ve gerekse diğer ilçeler için her tebligata 13.00 TL. olarak tespit edilmesine dair İl İdare Kurulu'nca verilen 05.01.2011 tarih ve 497/2011-3 sayılı karar gönderilmiştir. Okundu, bilgi alındı.
26512 18/01/2011 13 577 İnsan Hakları Derneği'nin 17.01.2011 tarih ve 951 gelen evrak sayılı, "STK'ların Kadına Yönelik Şiddeti Ortadan Kaldırmasına Yönelik Yargı Üzerindeki Gözetim Kapasitesinin Güçlendirilmesi projesi bağlamında 21.01.2011 tarihi için Kadın Hakları Komisyon üyelerinden randevu talebini" içerir yazısı. Taleplerinin kabulüne, gereği için Kadın Hakları Komisyonu'na sevkine, O.B.K.V.
26512 18/01/2011 15 866 İzmir Barosu Denetleme Kurulu'nun, 25.10.2010-31.12.2010 Dönemi Raporu. Okundu, bilgi alındı.
26512 18/01/2011 16 451 Aliağa Avukatları'nın 11.01.2011 tarih ve 451 gelen evrak sayılı, "Aliağa Baro odasına personel alımı ile ilgili olarak komisyon kurulduğu, başvurucularla görüşme yapıldığı ve yapılan görüşme sonucunda oy çokluğu ile Tuğba ÖZTÜRK'ün seçildiğini" bildirir yazısı. Aliağa Baro odası birimi içinTuğba ÖZTÜRK'ün personel olarak alınmasına, 45 gün deneme süresi öngürülerek, hizmet sözleşmesinin 01.02.2011 tarihi itibariyle başlatılmasına, O.B.K.V.
26512 18/01/2011 18 ADLİ YARDIM BÜROSU ÖNERİSİ;
-Kadın Hakları Komisyonu'nun 21-22 Ocak 2011 tarihinde yapacakları eğitim programı hk.
4320 Sayılı yasa kapsamında, Adli Yardım Listesine kayıtlı tüm avukatların sertifikalı eğitim programına katılması tamamlandıktan sonra 4320 sayılı yasa kapsamında görevlendirmeye esas alınmasına ve bu doğrultuda işlem yapılmasına, O.B.K.V.
26512 18/01/2011 19 SEM YÜRÜTME KURULU ÖNERİLERİ;
a)Mimar Ahmet Baki Türkyılmaz'ın SEM imar Hukuku derslerine izleyici olarak katılma talebi incelenmiş uygun bulunmamış ancak konferans düzenlendiğinde katılabileceğine kararının Yönetim Kurulunca değerlendirilmesi,

b)Boşalan (görev süresi dolan) üyelikler için Ocak ayı sonuna kadar seçim yapılması gerektiğinden, seçimin Baro Yönetim Kurulu tarafından organize edilmesi kararının değerlendirilmesi,
a)Raportör Av.Ercan DEMİR'in raporu doğtultusunda, Mimar Ahmet Baki TÜRKYILMAZ'ın sadece düzenlenecek konferansa katılabileceğine ve bu kararın dilekçiye tebliğine,

b) Ocak ayı içerisinde seçimlerin yapılmasına, O.B.K.V.
26512 18/01/2011 20 KADIN HAKLARI KOMİSYONU ÖNERİSİ;
-08 Mart Çalışması hk.
1-Kadın Komisyonu'nun kamuoyuna yansıyan ve infial yaratan Fethiye'de yaşanan toplu tecavüz davasını izleme talebinin kabulüne,

2-05-06 Şubat 2011 tarihlerinde düzenlenen TBB TÜBBAKOM'un Kadın Komisyonu toplantısına Baromuzu temsilen Av.Ayşegül ALTINBAŞ, Av.FAtma ÇAKMAK, Av.Ali AYDIN ve Av.Aytül ARIKAN'ın katılmasına,

3-8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İzmir Barosu Kadın Komisyonu tarafından önerilen programın kabulüne, O.B.K.V.
26512 18/01/2011 21 946 Avukatlar Derneği Başkanı Av.Erdoğan ÖZER'in 17.01.2011 tarih ve 946 gelen evrak sayılı, "26.01.2011 tarihinde yapacakları Genel Kurul toplantısı için Salihağa İşhanı'nın taraflarına tahsis edilmesi" talebini içeriri dilekçesi. Salonun tahsisine, ilgilisine bilgi verilmesine, O.B.K.V.
26512 18/01/2011 23 BARO MÜDÜRÜ'NÜN ÖNERİSİ;
-Borçlar Kanunu, Ticaret Kanunu ve Hukuk Usulü Muhakemeler Kanun tasarılarına ilişkin olarak Cuma öğleden sonra ve Cumartesi tam gün olmak üzere seminer çalışmalarının başlatılması.
Yasa Komisyonu'na gerekli program yapması konusunda yetki verilmesine, gelen rapor doğrultusunda Yönetim Kurulunca değerlendirilmesine,O.B.K.V.
26512 18/01/2011 24 Avrupa Birliği Komisyon Davası Hk. Baronun proje yapıldığı dönem içerisinde uktesinde kalmış olan miktarla sınırlı kalmak üzere karşı taraf vekilllerin teklif etmiş olduğu çerçevede uzlaşma sağlanmasına, O.B.K.V.
26512 18/01/2011 49 KENT VE ÇEVRE KOMİSYONU ÖNERİLERİ;
a)İzmir Elele Hareketi'nin 05.06.2005 tarihinde Altın Madeni İşletmecileri tarafından maruz kaldığı saldırıların yargılanmasının sürdürüldüğü Bergama Asliye Ceza Mahkemesi'nde ki dosyanın izlenmesine dair karar alınması hk.
b)Efemçukuru'nda altın araması faaliyeti neticesi davanın geldiği durum ve kamuoyu desteğinin tekrar canlandırılması açısından bir su sempozyumu yapılması ve bu konuda karar alınması, çalışmalarla ilgili Av.Devrim KIRLANGIÇ ve Av.Şenol KARAASLAN'ın görevlendirilmesi hk.
c)12-13 Şubat 2011 tarihinde Zonguldak Kent ve Çevre Komisyonları üyesi avukatların katılacağı toplantıya Kent ve Çevre Komisyonu'ndan katılacak 3 avukatın görevlendirilmesi hk.
a)Kabulüne, O.B.K.V.
b)Kabulüne, O.B.K.V.