Toplantı Gündeme Geliş Tarih Gündem Sıra Kayıt No Açıklama Karar
26578 24/04/2012 1 Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin katıldıkları toplantı, ziyaret ve benzeri konular hakkında Yönetim Kurulu'nu bilgilendirmesi. Yönetim Kurulu'na bilgilendirme yapıldı.
26578 24/04/2012 3 Torbalı Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 10.04.2012 tarih ve 2011/378 E. sayılı, mahkemelerinde görülmekte olan vesayet davası nedeniyle hükümlü Kadir ŞEKERTEKİN'e atanacak bir avukatın tespit edilerek taraflarına bildirilmesi istemli yazısı. Torbalı Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 10.04.2012 tarih ve 2011/378 E. sayılı, mahkemelerinde görülmekte olan vesayet davası nedeniyle hükümlü Kadir ŞEKERTEKİN'e atanacak bir avukatın tespit edilerek taraflarına bildirilmesi istemli yazısı okundu.

Torbalı İlçesi Vasi listesinden ilk başvuru sırasında göre Av.Sibel ÖZEL'in görev alabileceğinin ilgili mahkemeye bildirilmesine, ilgili avukata yazının bir örneğinin gönderilmesine, gereğinin Başkanlık ve Yönetim Kurulu Sekereteryasınca yerine getirilmesine, O.B.K.V.
26578 24/04/2012 4 Av.Ö.A.Ç'un ../../.... tarih ve .... gelen evrak sayılı, D.Ö. vekili sıfatıyla, Başbakanlık Bilgi Edinme Birimine ../../.... günü ... S. ile yapılan Bilgi Edinme Başvurusunun 4982 Sayıı Yasa uyarınca, ilgisi nedeniyle Adalet Bakanlığına oradan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına ve .... Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ../../.... günlü yazı ile İzmir Barosu Başkanlığına iletilmesine karşın yasal süre içinde bilgi verilmemesi nedeniyle idarenin zımni reddinin iptali talebine ilişkin yazısı. Av.Ö.A.Ç'un ../../.... tarih ve .... gelen evrak sayılı, D.Ö. vekili sıfatıyla, Başbakanlık Bilgi Edinme Birimine ../../.... günü ... S. ile yapılan Bilgi Edinme Başvurusunun 4982 Sayıı Yasa uyarınca, ilgisi nedeniyle Adalet Bakanlığına oradan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına ve .... Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ../../.... günlü yazı ile İzmir Barosu Başkanlığına iletilmesine karşın yasal süre içinde bilgi verilmemesi nedeniyle idarenin zımni reddinin iptali talebine ilişkin yazısı okundu.

Davanın Hukuk İşleri Birimi'nce takibine, yasal süresi içinde davaya cevap verilmesine, İstanbul Barosu Başkanlığı'na, İzmir Barosu Başkanlığı aleyhine dava açılacağına ilişkin TBB Meslek Kuralları'nın 27.maddesi gereğince bildirimde bulunulup bulunulmadığının, bulunulmuşsa tarihinin ve tastikli bir örneğinin istenmesi için Hukuk İşleri Servisi'nce yazı yazılmasına, O.B.K.V.
26578 24/04/2012 6 Av.S.ö.'ın ../../.... tarih ve ... gelen evrak sayılı, Başkanlığımızca gönderilen ../../.... tarih ve ... sayılı yazıya ilişkin bilgilendirme raporu. Av.S.Ö.'ın ../../.... tarih ve ... gelen evrak sayılı, Başkanlığımızca gönderilen ../../.... tarih ve ... sayılı yazıya ilişkin bilgilendirme raporu okundu.

Av.S.Ö.'a, Başkanlığımızca gönderilen ../../.... tarih ve ... sayılı yazıyla;

Dikili Adliyesi Baro odasında baro-fotokopi işlerine bakan ... isimli bayanın 5,00 TL. karşılığında kendi el yazısı ile vatandaşlara dilekçeler yazdığı, bu eylemi uzun süredir gerçekleştirdiğinin Başkanlığımıza iletildiği, iddiaların araştırılması ve bilgi verilmesi için rapor istenmesine karar verildiği bildirilmiştir.

Av.S.Ö.'ın ../../.... tarih ve ... gelen evrak sayılı raporunda;

Konu ile ilgili meslektaşlar ve bazı adliye personeli ile yaptığı görüşmeler sonucu, baro odasında görevli ... isimli bayanın şimdiye kadar toplamda belki 2-3 kez denilebilecek kadar bu tarz dilekçeler yazdığı, bu dilekçelerin yazılması içinde ilgili vatandaşı avukatların veya kalem personelinin odasına yönlendirdiğini, yazılan bu tarz dilekçeler için ... tarafından sadece A4 kağıt bedeli alındığı, 5,00 TL. dilekçe ücreti alındığını bilmediklerini tarafına ifade ettiğini bildirmiştir.

Rapor okundu, bilgi alındı. İşlem yapılmasına yer olmadığına, O.B.K.V.

26578 24/04/2012 7 Av.Lütfü ÖZDİNAR'ın 17.04.2012 tarih ve 8764 gelen evrak sayılı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gelirler Şube Müdürlüğü yoklama memurları tarafından Alsancak'ta bulunan ofisine gelinerek tabela ölçümü yapılması nedeniyle, yazılı reklam levhaları konusunda Baromuz ve Belediye arasında herhangi bir anlaşma ya da muafiyetin söz konusu olup olmadığına ilişkin tarafına bilgilendirme yapılması istemli yazısı. Av.Lütfü ÖZDİNAR'ın 17.04.2012 tarih ve 8764 gelen evrak sayılı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gelirler Şube Müdürlüğü yoklama memurları tarafından Alsancak'ta bulunan ofisine gelinerek tabela ölçümü yapılması nedeniyle, yazılı reklam levhaları konusunda Baromuz ve Belediye arasında herhangi bir anlaşma ya da muafiyetin söz konusu olup olmadığına ilişkin tarafına bilgilendirme yapılması istemli yazısı okundu.

Baromuzca yazıda belirtilen nitelikte herhangi bir anlaşma bulunmadığının, dilekçi avukata bildirilmesine, yazının gereği için Başkanlık ve Yönetim Kurulu Sekreteryasına tevdiine, O.B.K.V.
26578 24/04/2012 8 N.K.'nın ../../.... tarih ve ... gelen evrak sayılı, E.G. ve B.G. isimli şahısların kendilerini avukat olarak lanse edip işlem yaptıklarını bildirir yazısı. N.K.'nın ../../.... tarih ve ... gelen evrak sayılı, E.G. ve B.G. isimli şahısların kendilerini avukat olarak lanse edip işlem yaptıklarını bildirir yazısı okundu.

Avukat Hakları Merkezi'nce yazılı olan adreste tespit yapılmasına, tespitten sonra gerekli işlemin yapılması istemiyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına, beklenmeksizin bu konuda başkaca soruşturma veya kovuşturma olup olmadığı hakkında bilgi edinilmesine, yazının gereği için Avukat Hakları Merkezi'ne tevdiine, O.B.K.V.
26578 24/04/2012 9 İzmir Adliyesi'nde yeni kurulan Barokart ve Teknobard alt yapısına ilişkin bilgilendirme. İzmir Adliyesi'nde yeni kurulan Barokart ve Teknobard alt yapısına ilişkin bilgilendirme yazısı okundu.

Reklam hususunda Başkanlık Divanı'na yetki verilmesine, B Blok tuvaletlerinin Barokart ile aktiflenmesine, O.B.K.V.
26578 24/04/2012 12 AVUKAT HAKLARI MERKEZİ ÖNERİLERİ;

1-Av.H.O.'nın ../../.... tarihli, İzmir Adliyesi 2.kat D1 blokta yer alan hazırlık kalemindeki uygulamalar konulu yazısı.

2-Av.A.K.'ın ../../.... tarihli, İzmir .. Çocuk Mahkemesi hakimi hakkında görevi ihmal nedeniyle HSYK'ya şikayette bulunulması talebini içerir yazısı.

3-Av.O.B.'ın ../../.... tarihli, hakaretten dolayı hakkında İzmir .. Ağır Ceza Mahkemesi ..../... E. sayılı dosyasında dava açıldığını, söz konusu davanın ../../.... tarih saat ...'te yapılacak olan duruşmasına kendisini savunmak üzere bir meslektaşın görevlendirilmesi istemli yazısı.

4-Av.C.A.Ü.'in ../../.... tarihli, İzmir ... Ağır Ceza Mahkemesi ..../... E. sayılı dosyasına Baro'nun gözlemci avukat bulundurması istemli yazısı.

5-Av.G.K.'un ... Asliye Mahkemesi Hakimi H.Ç. hakkında HSYK'ya gönderdiği şikayetin bir örneğinin bildirimine ilişkin yazısı.
1-Av.H.O.'nın ../../.... tarihli, İzmir Adliyesi 2.kat D1 blokta yer alan hazırlık kalemindeki uygulamalar konulu yazısı okundu.

Yönetim Kurulu üyesi Av.Sefa YILMAZ ve Av.Özkan YÜCEL'in sorunun çözümüne yönelik olarak ilgili savcılıkla görüşme yapması hususunda yetkilendirilmelerine,

2-Av.A.K.'ın ../../.... tarihli, İzmir .. Çocuk Mahkemesi hakimi hakkında görevi ihmal nedeniyle HSYK'ya şikayette bulunulması talebini içerir yazısı okundu.

Dilekçenin ek yapılarak HSYK'ya şikayet dilekçesi sunulmasına, gereğin Avukat Hakları Merkezi'nce yerine getirilmesine,

3-Av.O.B.'ın ../../.... tarihli, hakaretten dolayı hakkında İzmir .. Ağır Ceza Mahkemesi ..../... E. sayılı dosyasında dava açıldığını, söz konusu davanın ../../.... tarih saat ...'te yapılacak olan duruşmasına kendisini savunmak üzere bir meslektaşın görevlendirilmesi istemli yazısı okundu.

Yönetim Kurulu üyesi Av.Özkan YÜCEL tarafından hukuki desteğin verilmesine,

4-Av.C.A.Ü.'in ../../.... tarihli, İzmir ... Ağır Ceza Mahkemesi ..../... E. sayılı dosyasına Baro'nun gözlemci avukat bulundurması istemli yazısı okundu.

Talebin kabulü ile Avukat Hakları Merkezi'nce gözlemci avukat belirlenerek yetkilendirilmesine,

5-Av.G.K.'un ... Asliye Mahkemesi Hakimi H.Ç. hakkında HSYK'ya gönderdiği şikayetin bir örneğinin bildirimine ilişkin yazısı okundu, bilgi edinildi.

Dilekçenin bir örneğinin avukatın şahsi sicil dosyası içerisine konulmasına, yazının gereği için Yazı İşleri Servisi'ne tevdiine, O.B.K.V.
26578 24/04/2012 61 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramına, İzmir Barosu pankartı altında katılınması ve duyurulması. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramına, İzmir Barosu pankartı altında katılınması ve duyurulmasına, O.B.K.V.
26578 24/04/2012 66 Av.Korhan BEŞİKÇİ'nin 24.04.2012 tarihli, Karşıyaka Mal Müdürlüğü'nce CMK müdafi ücretinin sigortalı çalışan avukatın hesabına yatırılmaması konulu dilekçesi. Av.Korhan BEŞİKÇİ'nin 24.04.2012 tarihli, Karşıyaka Mal Müdürlüğü'nce CMK müdafi ücretinin sigortalı çalışan avukatın hesabına yatırılmaması konulu dilekçesi okundu.

Dilekçenin, CMK Yürütme Kurulu'na tevdii ile, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı ile görüşülmesine, sonuca göre konunun yeniden Yönetim Kurulu'nda değerlendirilmesine, O.B.K.V.