28614 03/05/2012 1 Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin katıldıkları toplantı, ziyaret ve benzeri konular hakkında Yönetim Kurulu'nu bilgilendirmesi. Yönetim Kurulu'na bilgilendirme yapıldı.
28614 03/05/2012 3 İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 09.04.2012 tarih ve 2012/63 sayılı, avukatlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan şikayetler ve ihbarlar üzerine yapılan inceleme ve soruşturmalarda, ilgili avukatın Baro kaydı ve T.C. Numarasının Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünce istendiği, bu nedenle avukatların T.C numaralarının İzmir Barosu sitesinde yer alması gerektiğini bildirir yazısı. Avukatların T.C.Kimlik numaraları kişisel bilgi mahiyetindedir.TC kimlik numaraları Avukatlık Kanununun 54. maddesinde düzenlenen Sicil Cüzdanı'ndaki bilgi kapsamında olduğu ve ilgili maddeye göre gizli olduğu ancak Cüzdan sahibinin bu konuda tasarrufta bulunabileceği,kamuoyuna açık Baro Web Sitesinde yayınlanması isteminin belirtilen yasa maddesine aykırı olduğu, bu nedenle istemin kabulünün uygun görülmediği hususunun İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına bildirilmesine,yazılacak yazının geldiği biçimiyle kişiye özel olarak Cumhuriyet Başsavcı Vekili V.M.e gönderilmesine, yazının Baro Başkanlığınca yazılmasına, O.B.K.V

28614 03/05/2012 4 İzmir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'nın 11.04.2012 tarih ve 2012/2297 sayılı, halkın sorunlarını yüz yüze dinlemek ve sorunların çözümü için vatandaşları ilgili kurumlara yönlendirmek amacıyla, İzmir Valiliğince her hafta Salı günleri saat 09.30 da Vali Yardımcısı Başkanlığında, diğer kurum ve kuruluş yetkililerinin katılımı ile Konak Kaymakamlığı'nda yapılan toplantılara Başkanlığımızca katılımın sağlanması istemli yazısı.
Bir avukatın, Halk Günü Toplantılarına vatandaşların adli makamlarla olan sorunlarının dinlenmesi ve çözüm önerilerinde bulunulması biçimde vereceği hukuki hizmetin ücretsiz yapılmasının mevcut mevzuata göre yasak olduğu,ancak ekonomik olarak dava açamayacak durumdaki vatandaşlarımıza koşulları olduğu takdirde Baromuzca Adli Yardım hizmeti kapsamında ücretsiz avukat tahsis edildiğinin bildirilmesine,belirtilen gerekçelerle konu talebin reddine, O.B.K.V.
28614 03/05/2012 5 Adalet Bakanlığı Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’nün 09.04.2012 tarih ve 2012/9682 sayılı yazısı ekinde gönderdiği, hükümlü Mehmet KÜÇÜKGÜZEL’in TBB’ne yapmış olduğu müracaat ve ilgili yazılarının içeriği ile ilgili olarak tarafına tebliğ edilen gerekçeli karar hakkında bilgi istem yazısı. Yazının içeriğinden yakınma olup olmadığı, neye ilişkin olduğu anlaşılmadığından yapılacak bir işlem bulunmadığının başvurucuya bildirilmesine, gereği için Yazı İşleri Servisine tevdiine, O.B.K.V
28614 03/05/2012 6 Av.E.D.’ın ../../.... tarih ve ... gelen evrak sayılı, .... Mahkemesi Başkanı ve personeli ile yaşadığı sorunu bildirir yazısı. Sorunun çözümü için Baro Başkanlığınca ilgili .... Mahkemesi Başkanlığı ile görüşülmesine,kararın bir örneğinin başvurucuya gönderilmesine,O.B.K.V
28614 03/05/2012 7 Av.Rabia YURTDAŞ’n 27.04.2012 tarih ve 9526 gelen evrak sayılı, Aliağa Şakran Cezaevi’nde yaşadığı soruna ilişkin yazısı. Şakran Cezaevinde avukatlara bir otopark tahsisi ve Baromuzca ring tahsis edilmesi konusunda görüşmelerin sürdürüldüğünün ve sonuçlanınca meslektaşlarımıza duyurulacağının başvurucu avukata bildirilmesine,O.B.K.V
28614 03/05/2012 8 M.T.'un 26.0.2012 tarih ve 9346 gelen evrak sayılı, oğlunun öldürülmesi ile ilgili olarak görülmekte olan davada, Baromuz üyesi Av.M.Y.'un şüpheli polis memuru O.E.A. vekili olarak görev yaptığını, dava duruşmasında, ... Adliyesi bahçesinde, gazetecilerin önünde belindeki silahı çıkartmak ve davacılara da gösterilmek suretiyle basın açıklaması yapması hususuyla ilgili olarak Başkanlığımızca ilgili avukat hakkında gereğinin yapılması istemli yazısı. Baro kayıtlarında araştırma ve inceleme yapılarak iletilen yakınma konusunda bir disiplin soruşturması olup olmadığının tespit edilmesine,sonuç bildirildikten sonra YK gündeminde yeniden ele alınmasına,gereğinin Yazı İşleri Müdürlüğünce yerine getirilmesine, O.B.K.V
28614 03/05/2012 31 .... Barosu Başkanlığı'nın ../../.... tarih ve ... sayılı, sözleşmeli avukat olarak Baromuza Kayıtlı Av.D.Ç., Av.M.A.Y. ve Av.E.T. hakkında Avukatlık Kanunu 72/1-c ve 67. maddeleri uyarınca işlem yapılması istemli yazısı ile TBB’nin konuya ilişkin taleplerinin değerlendirilmesi. TBB'nin 18.04.2012 tarih 2133 sayılı yazıları incelendi. Baromuz Yönetim Kurulunca işlem yapılmasına yer olmadığına karar verildiği, bir soruşturma yapılmadığı içinde C.Savcısının görüldüsüne ihtiyaç bulunmadığı, esasen bu yönetim kurulu kararı nedeniyle bir itiraz yolu da bulunmadığı, Y.K. kararına ilişkin evrakların TBB'ne gönderilenlerden ibaret olduğu anlaşılmakla durumun açıklanması suretiyle söz konusu evrakların yeniden TBB Başkanlığına gönderilmesine, gereği için Yönetim Kurulu Disiplin İşlemeleri Sekretaryasına tevdiine, O.B.K.V
28614 03/05/2012 47 TBB'nin 25.04.2012 tarih ve Duyuru No:2012/27 sayılı, Ceza Muhakemeleri Kanununa göre uzlaştırmanın uygulanmasına ilişkin yönetmeliğin 30.maddesinin (4) ve (5) bentleri çerçevesinde; Baromuzun görüşlerinin 10 gün içerisinde Birliğe iletilmesi istemli yazısı. CMK Yürütme Kuruluna tevdii ile Yönetim Kuruluna rapor sunmasına, raporun Yönetim Kurulu tarafından bir sonraki göndemde değerlendirilmesine, O.B.K.V
28614 03/05/2012 51 CMK YÜRÜTME KURULU ÖNERİSİ;

Av.S.A.'in İzmir Barosu CMK Servisi'nce yapılan bir görevlendirme olmaksızın, ...Cumhuriyet Başsavcılığı'nda şüpheli E.B. müdafi olarak görev yapmış olması nedeniyle CMK uygulaması açısından uyarılması istemli önerisi.
Önerinin kabulüne, öneride belirtilen nedenlerle Av. S.A.'in uyarılmasına, gereğinin CMK Servisince yerine getirilmesine O.B.K.V
28614 03/05/2012 52 Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 20.04.2012 tarih ve 2012/284 Muh. sayılı, CMK Ödemeleri konulu yazısı. Yazının CMK Yürütme Kuruluna tevdi ile değerlendirilmesine gereğinin yapılması konusunda yetki verilmesine, O.B.K.V
28614 03/05/2012 67 İşçi Sağlığı ve GÜvenliği Meclisinin Organize ettiği 12/05/2012 günlü panel hk. Panelin Baro Web sitesinde duyurulmasına, O.B.K.V