26522 29/03/2011 3 5499 İzmir 4.İdare Mahkemesi'nin 02.03.2011 tarih ve 2010/2266 E. sayılı dosyanın karar bildirimi. İzmir Barosu Başkanlığı'nca Kültür ve Turizm Bakanlığı'na karşı İzmir 4.İdare Mahkemesi 'nin 2010/2266 E. sayı ile açılan davayla, Yortanlı Baraj Gölü alanında yer alan Allianoi Termal Yerleşkesi Koruma Porjesi uygulamalarının tamamlanarak Yortanlı Barajı'nın faaliyete geçirilmesinde kültür varlıkları açısından sakınca bulunmadığı şeklinde, İzmir II Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nca alınan 08.12.2010 tarih ve 6340 sayılı kararın iptali ve yürütmenin durdurulması istenmiştir.
İzmir 4.İdare Mahkemesi'nin 25.03.2011 tarih ve 2010/2266 E. sayılı kararında; yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verildiği görülmekle,kararın Kent ve Çevre Komisyonu'na tevdi ile gecikmeksizin gerekli itirazın yapılması için komisyona yetki verilmesine, O.B.K.V.
26522 29/03/2011 6 5538 Niğde Barosu Spor Komisyonu'nun 28.03.2011 tarih ve 5538 gelen evrak sayılı, 28 Nisan-01 Mayıs 2011 tarihlerinde Niğde'de yapılacak Avukatlararası Futbol Turnuvası'na ilişkin bilgilendirme ve davet yazısı. 28 Nisan-01 Mayıs 2011 tarihlerinde Niğde Barosu Başkanlığı'nın düzenleyeceği Avukatlar Arası Futbol Turnuvasına İzmir Barosu'nu temsilen, İzmir Barosu 1993 ve İzmir Barosu Körfez Futbol Takımlarının katılacağının bildirilmesine, gidecek futbol takımlarının karayolu ile ulaşım giderlerinin karşılanması kararının Başkanlık Divanı'na bırakılmasına, O.B.K.V.
26522 29/03/2011 7 5257 Çevre ve Orman Bakanlığı'nın 16.03.2011 tarih ve 89776 sayılı, ÇED sürecine ilişkin bilgilendirme yazısı. Çevre ve Orman Bakanlığı'na İzmir Barosu Kent ve Çevre Komisyonu tarafından gönderilen yazıda, Yortanlı Barajı ile ilgili olarak; tüm idari işlemlerin ve inşaat ile su tutma işlerinin durdurulması, ÇED sürecinin başlatılması; ya da kamu yararı için projeden vazgeçilmesi ve konuyla ilgili bilgi verilmesi talep edilmiştir.
İlgi yazıda; Yortanlı Barajı'nın inşaatının tamamlanmış olup, 31.12.2010 tarihinde su tutma işlemine başlandığı, ÇED Yönetmeliği'nin yürütülmesinden sorumlu olan ÇED ve Planlama Genel Müdürlüğü'nün bahse konu Danıştay kararına açıklık getirmek üzere Genel Müdürlüğe gönderildiği bildirilmiştir.
Kent ve Çevre Komisyonu'na tevdiine, gerekli işlemlerin yapılması konusunda komisyona yetki verilmesine, O.B.K.V.
26522 29/03/2011 8 5043 İzmir ..... Mahkemesi Hakimliği'nin ../../.. tarih ve .../... E. sayılı, Av.A.E.'in CMK Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi olarak 2007 Ekim ayına kadar, Av.M.K.'ın ise bu tarihten sonra görevli olarak bildirildiği, Menderes ... Mahkemesi'nin .../... sayılı dosyasından sanığa müdafii tayini istenen yazının Başkanlığımıza ulaştığı tarihte bu iki isimden hangisinin sorumlu olduğunun taraflarına bildirilmesi istemli yazısı. Baromuz CMK görevlendirmeleri OCAS (Otomatik CMK Atama Sistemi) üzerinden gerçekleştirilmekte olup, ilgili avukatların görevlendirilecek müdafiyi belirleyip talep eden merciye bildirme görevleri olmadığının, İzmir ... Mahkemesi'ne bildirilmesine, gereği için Başkanlık ve Yönetim Kurulu Sekreteryası'na tevdiine, O.B.K.V.
26522 29/03/2011 11 5509 İzmir Barosu Masa Tenisi Kaptanı ve sorumlusu Av.Ömrüye ERPEK'in,28.03.2011 tarih ve 5509 sayılı, Masa Tenisi takımı çalışmalarına ilişkin bilgilendirme ve tespit edilen ihtiyaçların giderilmesi talebini içerir yazısı. İzmir Barosu Masa Tenisi Takımı'nın antreman sahasının temizliğinin sağlanmasına, bir adet takım formasının yaptırılması için Saymanlığa yetki verilmesine, O.B.K.V.
26522 29/03/2011 12 5510 İzmir Barosu Voleybol Takımı Sorumluları Av.Ömrüye ERPEK ve Av.Suna GEÇİCİ'nin 28.03.2011 tarih ve 5510 gelen evrak sayılı, 03.03.2011 tarihinde gerçekleştirilen Voleybol Takımı'nın toplantısı neticesinde belirlenen ihtiyaçların bildirilmesine ilişkin yazısı. İzmir Barosu'nu temsilen bir katılım olmadığından LİGE KATILIM BEDELİNİN ödenmesi talebinin reddine, İzmir Barosu Voleybol Takımlarına forma yaptırılması için Saymanlıkça araştırma yapılmasına, evvelce ödenmemiş antreman giderlerinin ödenmesi talebinin reddine, bildirimden sonraki antreman saha gideri olan 75,00 TL.'nin karşılanmasına, O.B.K.V.
26522 29/03/2011 13 5504 Av.Ö.M.''in 24.03.2011 tarih ve 5504 gelen evrak sayılı, İzmir ...Sulh Ceza Mahkemesi .../... E. sayılı dosyasına müdahale edilmesi talebini içerir yazısı. Bürosunda S.M.O. adlı kişi tarafından sözlü ve fiili saldırıya maruz kalan meslektaşa hukuki yardımda bulunmak üzere Başkanlıkça bir avukatın görevlendirilmesine, O.B.K.V.
26522 29/03/2011 65 SEM YÜRÜTME KURULU ÖNERİSİ;

-Muğla Baro Başkanlığı'nın 29-30 Nisan -01 Mayıs 2011 tarihleri arasında yapılacak IV.Stajyer Avukatlar Kurultayı'na Stajyer Temsilcileri; Stj.Av.Seda Ayaz AKSOY ve Stj.Av.Fahri ERSOY'un katılmaları önerisi.
29-30 Nisan/01 Mayıs 2011 tarihleri arasında yapılacak IV.Stajyer Avukatlar Kurultayı'na Stj.Av.Seda AYAZ AKSOY ve Stj.Av.Fahri ERSOY'un katılmasına, O.B.K.V.
26522 29/03/2011 66 05-06-07-08-09 Nisan 2011 tarihlerinde İzmir Adliyesi Konferans Salonu'nda gerçekleşecek etkinliklerin maliyet tablosu. Değerlendirilmek üzere Saymanlığa tevdiine, O.B.K.V.
26522 29/03/2011 71 Av.A.S.-Av.H.Ö.-Av.K.Ö.'in 29.03.2011 tarih ve 5608 gelen evrak sayılı, meslektaşlara gönderilecek döküman, bildiri vb. çalışmalarda kullanılmak üzere Baro'ya kayıtlı avukatların güncel adreslerini içeren etiketlerin taraflarına verilmesi talebini içerir yazıları. Talep doğrultusunda, etiket adres kayıtlarının ilgili avukatlara verilmesine, O.B.K.V.
26522 29/03/2011 72 Teknik Malzeme alınmına ilişkin Bilişim Hukuku Komisyonu tarafından verilen rapor. Rapor görüşüne uygun olarak, Teknolojik Bilgisayar Büro Malzemeleri İletişim Elektronik Sanayi ve Ltd. Şti. teklifinin kabulüne, alım yapılmasına, O.B.K.V.
26522 29/03/2011 76 Av.F.S.'ın itirazı üzerine hakkındaki disiplin cezasının kaldırılmasına ilişkin TBB Başkanlığı'na ../../.. tarih ve .../... E. .../... K. sayılı kararında zamanaşımı nedeniyle düşme kararı verdiği anlaşılmış, ancak dosya kapsamı ve karar içeriği incelendiğinde Av.F.S. hakkında güveni kötüye kullanmak suçundan dolayı kesinleşmiş mahkumiyet hükmünün bulunduğu anlaşılmıştır. Bu durum karşısında Av.F.S. hakkında Avukatlık Kanunu 74 madde gereğince Levhadan Kesin Olarak Silinmesi konusunun görüşülmesi. Av.F.S.'ın itirazı üzerine hakkındaki disiplin cezasının zamanaşımı nedeniyle kaldırılmasına ilişkin TBB Başkanlığı'na ../../.. tarih ve .../... E. .../... K. sayılı kararında zamanaşımı nedeniyle düşme kararı verdiği anlaşılmıştır. Ancak dosya kapsamı ve karar içeriği incelendiğinde Av.F.S. hakkında İzmir .... Mahkemesi'nin .../.. E. sayılı, .../..., K.sayılı ../../..tarihli kararı ile hizmet sebebiyle güveni kötüye kullanmak suçundan dolayı TCK 'nın 765 sayılı 510 ve 522 maddeleri uyarınca 4 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildiği ve kararın temyiz edilmeksizin ../../.. tarihinde kesinleşmiş olduğunun açıklandığı, Avukatlık Kanun'nun 74.maddesine göre "Cezai veya disipline ilişkin bir karar sonunda meslekten çıkarılanlarla 5. maddenin a bendinde yazılı suçlardan KESİN OLARAK HÜKÜM GİYENLERİN RUHSATNAMESİ BARO YÖNETİM KURULU'NCA GERİ ALINARAK İPTAL VE ADLARI BİR DAHA YAZILAMAMAK ÜZERE LEVHADAN SİLİNİR" hükmünün yer aldığı,
Avukatlık Kanunu Avukatlığa Kabulde Engeller başlıklı 5.maddesinin a bendine göre ise; " TCK'nun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile kasten işlenen bir suçtan dolayı 2 yıldan fazla bir hapis cezasına yada devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve düzenin işleyişine karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, GÜVENİ KÖTÜYE KULLANMA, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerin aklamak veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmak",
Yine Avukatlık Kanunu'nun 5.maddesinin 02/05/2001 tarihinde 4667 sayılı yasanın 5.maddesi ile değiştirilen 2.fıkrasında ise, "1.fıkranın a bendinde sayılan yüz kızartıcı suçlardan biri ile hüküm giymiş olanların cezası ertelenmiş, paraya çevrilmiş veya affa uğramış olsa da avukatlığa kabul edilmez" hükmünün yer aldığı anlaşılmıştır.
Görüleceği üzere Av.F.S.hakkında verilen hizmet nedeniyle emniyeti suistimal suçu Avukatlık Yasası 5/a maddesinde yazılan suçlardandır.
Bu nedenle;
1-Av.F.S.ın Avukatlık Kanun 74/1.maddesi uyarınca ruhsatnamesinin geri alınması ve adının bir daha yazılmamak üzere levhadan silinmesine,
2-Kararın ilgili avukata tebliğ edilmesine, bu karara karşı kararın kendisine tebliği tarihinden itibaren 15 gün için TBB'ne itiraz edebileceğinin bildirilmesine,
3-Avukatlık Kanun 5/a maddesinde sayılan suçlardan biri ile kesinleşmiş mahkumiyet kararı bulunan avukat hakkında 71/4. madde uyarınca Av.F.S.'ın geçici olarak işten yasaklanması konusunda bir karar vermek üzere, evraklardan birer suretin disiplin kurulu'na gönderilmesi ve Av.F.S. hakkında karar kesinleşinceye kadar geçici olarak işten yasaklanma kararı verilmesinin istenmesine, O.B.K.V.
26522 29/03/2011 89 28.12.2010 tarih 12/58 sayılı kararla kurulması yönünde karar verilen İktisadi İşletme'nin ana sözleşmesinin görülmesi. Yönetim Kurulu'nun 28.12.2010 tarih ve 12/58 sayılı kararı ile kurulmasına karar verilen İktisadi İşletme Ana Sözleşmesi okundu.
1-T.C. İzmir Barosu Başkanlığı’na gelir temin etmek amacıyla 1456 Sok.No : 14 Alsancak / İzmir adresinde iktisadi işletme açılmasına,
2-Açılacak olan bu iktisadi işletmenin ünvanının “İzmir Barosu İktisadi İşletmesi” olmasına,
3-İktisadi işletmenin 10.000.-TL (onbinTL) sermayesinin tamamı T.C. İzmir Barosu Başkanlığı tarafından muvazaadan arî olarak tamamen taahhüt edilmiş olup tamamının tescil tarihinden itibaren 30 gün içinde ödenmesine,
4-Kurulacak iktisadi işletme ile kırtasiye alımı ve satışı, fotokopi çekimi, basılı evrakların alım ve satışı, kitap, dergi vb. yayınların basımı ve satışı, avukatlık mesleği ile ilgili panel, seminer, konferans, gezi ve mesleki olarak önem arz eden günlere ilişkin kutlama, kokteyl v.b. sosyal faaliyetlerin düzenlenmesi, otopark, lokal ve kafeterya işletmeciliği,
5-T.C. İzmir Barosu Başkanı 13913652808 TC Kimlik Nolu Av.Sema Pekdaş, 10454842200 TC Kimlik Nolu Başkan Yardımcısı Av.Ercan Demir ve 17146350142 TC Kimlik Nolu Sayman Av.Sefa Yılmaz’ ın sözkonusu iktisadi işletme ile ilgili münferiden özel ve tüzel kişiler ile kurumlar nezdinde en geniş yetki ile temsil ve ilzama, borç ve taahhüt altına sokmaya, ahzu kabza, tüm resmi dairelerde, bankalarda, kuruluşlarda işletmenin özel ve tüzel kişilerle yapacağı yazılı hak kazandırıcı ve borçlandırıcı her türlü muamelat, beyanname, sözleşme, taahhüt ve işlemlerde sözkonusu iktisadi işletmeyi temsil ve ilzama, ihalelerde teklif vermeye, verilen teklifleri geri çekmeye, her türlü mallar satın almaya, T.C. hudutlarında ve haricinde bilumum bankalara para yatırmaya, para çekmeye, çek keşide etmeye, hesap açıp kapamaya, krediler kullanmaya, teminat mektupları almaya, İşletmemizi Emniyet Müdürlüğü birimleri, Çevre ve Orman Bakanlığı, Mesleki kuruluşlar, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu (TAPDK), Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hazine ve Dış ticaret Müsteşarlığı, Maliye Bakanlığı, vergi daireleri, SGK, bankalar, tapu dairesinde, noter, PTT, Çalışma Bakanlığı, belediyelerin tüm birim ve müdürlüklerinde, TELEKOM, TEDAŞ, ticaret odalarında her türlü işlemleri yapmaya İktisadi İşletmemizin her türlü hukuki ve idari işlerinde ve tüm resmi ve özel kurum ve kuruluşlarda temsil etmeye ve/veya temsil ettirmek üzere vekil tayini için vekâletname vermeye, mahkemelerde, icra dairelerinde temsilen İktisadi İşletme adına avukatlar tutmaya, azletmeye yetkili kılınmasına ve imza sirküleri çıkarılmasına, söz konusu şahısların T.C. İzmir Barosu Başkanlığı Yönetim Kurulunda göreve devam ettikleri sürece yetkili kılınmalarına, O.B.K.V.