26553 01/11/2011 2 ÖNCEKİ GÜNDEMİN TAKİBİ;
* M.Ç.'nin 20.10.2011 tarih ve 14001 gelen evrak sayılı, ruhsat talebi ile ilgili dilekçesinin değerlendirilmesi.
M.Ç.'nin 20.10.2011 tarih ve 14001 gelen evrak sayılı dilekçesiyle ruhsat talebinde bulunduğu anlaşıldı.

M.Ç.'nin ruhsat talebinin kabulüne, kayıt durumunun Almanya Hamburg Hansa Barosu'na bildirilmesine, farklılık halinde Baromuza bilgi verilmesinin istenmesine, evrakın gereği için Yazı İşleri Servisi'ne tevdiine, O.B.K.V.
26553 01/11/2011 3 Ödemiş Kaymakamlığı İlçe Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı'nın 10.10.2011 tarih ve 239 sayılı, Baromuzu temsilen görevlendirilecek asil ve yedek üye isimlerinin belirlenerek taraflarına bildirilmesi istemli yazısı. Ödemiş Kaymakamlığı İlçe Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı'nın 10.10.2011 tarih ve 239 sayılı, Baromuzu temsilen görevlendirilecek asil ve yedek üye isimlerinin belirlenerek taraflarına bildirilmesi istemli yazısı okundu.

Ödemiş İlçe Baro Temsilcisine yazı yazılarak; duyuru yapılmak suretiyle Ödemiş İlçe Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı'nda Baromuzu temsilen görev almak isteyen meslektaşlarımızın isimlerinin belirlenip Baro'ya bildirilmesinin istenmesine, yazının gereği için Başkanlık ve Yönetim Kurulu Sekreteryası'na tevdiine, O.B.K.V.
26553 01/11/2011 4 Torbalı Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 28.10.2011 tarih ve 2011/960 E.sayılı, mahkemelerinde görülmekte olan vesayet davası nedeniyle; hükümlü Mehmet ÇİNLİ'ye vasi olarak görevlendirilecek bir avukatın tespit edilerek taraflarına bildirilmesi istemli yazısı. Torbalı Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 28.10.2011 tarih ve 2011/960 E.sayılı, mahkemelerinde görülmekte olan vesayet davası nedeniyle; hükümlü Mehmet ÇİNLİ'ye vasi olarak görevlendirilecek bir avukatın tespit edilerek taraflarına bildirilmesi istemli yazısı okundu.

Torbalı vasi listesinde ilk başvurusu sırasına göre, Av.Çağlar ÇAVUŞ'un isminin bildirilmesine, ilgili mahkemeye ve avukata bilgi verilmesine, gereği için Başkanlık ve Yönetim Kurulu Sekreteryası'na sevkine, O.B.K.V.
26553 01/11/2011 5 İzmir 4.Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 27.10.2011 tarih ve 2004/3985 E. sayılı, mahkemelerinde görülmekte olan miras ortaklığına temsilci atanması davası nedeniyle, miras ortaklığı temsilcisi olarak görev alabilecek kişilerin tespiti ile taraflarına bildirilmesi istemli yazısı. İzmir 4.Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 27.10.2011 tarih ve 2004/3985 E. sayılı, mahkemelerinde görülmekte olan miras ortaklığına temsilci atanması davası nedeniyle, miras ortaklığı temsilcisi olarak görev alabilecek kişilerin tespiti ile taraflarına bildirilmesi istemli yazısı okundu.

İzmir Vasi listesinde ilk başvurusu sırasına göre, Av.Ayhan ÖDEMİŞ'in görevlendirilmesine, ilgili mahkemeye ve avukata bilgi verilmesine, gereği için Başkanlık ve Yönetim Kurulu Sekreteryası'na sevkine, O.B.K.V.

26553 01/11/2011 6 İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nın 26.10.2011 tarih ve 4513 sayılı, Önder Aileler Eğitim Programı hakkında bilgilendirme ile yapılacak toplantıda Baromuzu temsil edecek konuşmacıların belirlenerek taraflarına bildirilmesi istemli yazısı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nın 26.10.2011 tarih ve 4513 sayılı, Önder Aileler Eğitim Programı hakkında bilgilendirme ile yapılacak toplantıda Baromuzu temsil edecek konuşmacıların belirlenerek taraflarına bildirilmesi istemli yazısı okundu.

Yazının Kadın Hakları Komisyonu'na tevdii ile, talebin değerlendirilmesi, yapılacak katkı çerçevesinde temsilci ve konuşmacı isimlerinin saptanması hususlarında yetki ve görev verilmesine, O.B.K.V.
26553 01/11/2011 7 İZFAŞ'ın 24.10.2011 tarih ve 1858 sayılı, 17-19 Kasım 2011 tarihlerinde düzenlenecek 2.Uluslararası Bilişim Hukuku Kurultayı hakkında bilgilendirme ile kurultaya ilişkin kurumsal katkı, katılım ve duyurulması talepli yazısı. İZFAŞ'ın 24.10.2011 tarih ve 1858 sayılı, 17-19 Kasım 2011 tarihlerinde düzenlenecek 2.Uluslararası Bilişim Hukuku Kurultayı hakkında bilgilendirme ile kurultaya ilişkin kurumsal katkı, katılım ve duyurulması talepli yazısı okundu.

Yazının İnternet ve Bilişim Komisyonu'na tevdii ile yazı hakkında değerlendirme yapılarak Yönetim Kurulu'na bu konuda rapor sunulmasına, O.B.K.V.
26553 01/11/2011 8 Baro Müdürü'nün Vergi Hukuku konusunda seminer yapılması önerisinin değerlendirilmesi. Vergi Hukuku konusunda seminer yapılması önerisinin kabulüne,

17 Kasım 2011 tarihinde Vergi Suçları, 24 Kasım 2011 tarihinde Vergi Uyuşmazlıklarında Çözüm Yolları konulu seminerlerin yapılmasına, sunum için İzmir Üniverisitesi Mali Hukuk Ana Bilim Dalı Başkanı Doç.Dr.M.Keramettin TEZCAN'ın davet edilmesine, seminer duyurusunun afişler hazırlanarak Baro odaları ve web sayfasında duyurulmasına, organizasyon konusunda Baro Müdürü'nün yetkilendirilmesine, O.B.K.V.
26553 01/11/2011 9 Kemalpaşa İlçe Adli Müzaharet Şefi Av.Cüneyt GÖREN'in;
1-Kemalpaşa Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 20.10.2011 tarih ve 2011/847 E. sayılı yazısına istinaden; belirlenecek kayyım listesinin neye göre oluşturulması gerektiği yönünde bilgi istem dilekçesi.

2-Kemalpaşa Baro odası'na koltuk ve masa alımı konulu dilekçesi.
Kemalpaşa İlçe Adli Müzaharet Şefi Av.Cüneyt GÖREN'in;

1-Kemalpaşa Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 20.10.2011 tarih ve 2011/847 E. sayılı yazısına istinaden; belirlenecek kayyım listesinin neye göre oluşturulması gerektiği yönünde bilgi istem dilekçesi okundu.

İlçe Adli Müzaharet Temsilcileri'ne yazı yazılarak; İlçe Baro Odalarında 3 gün süre ile kayyım, vasi, tereke temsilcisi olarak üç ayrı alanda görev alabilecek avukatların belirlenerek Baromuz Başkanlığı'na gönderilmesinin istenmesine, yazının gereği için Başkanlık ve Yönetim Kurulu Sekreteryası'na tevdiine,

2-Kemalpaşa Baro odası'na koltuk ve masa alımı konulu dilekçesi okundu.

Talebin kabulüne, alımın Baro Müdürlüğü'nce yerine getirilmesine, O.B.K.V.
26553 01/11/2011 10 Ankara Barosu üyesi Av.E.ü.'in 27.10.2011 tarih ve 22306 gelen evrak sayılı, İzmir Adliyesi Hukuk Tevzi bölümünde seri dava açılması talebinin reddedildiğinin bildirimi ile sorunun çözümüne ilişkin Başkanlığımızın girişimde bulunulması talebini içerir dilekçesi. Ankara Barosu üyesi Av.E.ü.'in 27.10.2011 tarih ve 22306 gelen evrak sayılı, İzmir Adliyesi Hukuk Tevzi bölümünde seri dava açılması talebinin reddedildiğinin bildirimi ile sorunun çözümüne ilişkin Başkanlığımızın girişimde bulunulması talebini içerir dilekçesi okundu.

Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı'na yazı yazılarak, seri davaların aynı veya bir kaç mahkemede görülmesinin hem usul ekonomisine faydalı olması hem de mahkemelerin ve avukatların iş yükünü azaltması hususlarının dikkate alınarak bu konuda düzenleme yapılmasının ve Hukuk Tevzi Bölümü'nün bilgilendirilmesinin istenmesine, dilekçi avukata yapılan girişim konusunda bilgilendirme yazısı gönderilmesine, yazının gereği için Başkanlık ve Yönetim Kurulu Sekreteryası'na tevdiine, O.B.K.V.
26553 01/11/2011 11 Stj.Av.C.Ş.'ın 27.10.2011 tarih ve 22305 gelen evrak sayılı, Antalya Barosu'nca gerçekleştirilen Avukat Spor Oyunları Turnuvası'na katılması nedeniyle 27.10.2011-28.10.2011 tarihleri arasında yapılacak staj derslerine katılamayacak olması nedeniyle derslerden muaf tutulma talebini içerir dilekçesi. Stj.Av.C.Ş.'ın 27.10.2011 tarih ve 22305 gelen evrak sayılı, Antalya Barosu'nca gerçekleştirilen Avukat Spor Oyunları Turnuvası'na katılması nedeniyle 27.10.2011-28.10.2011 tarihleri arasında yapılacak staj derslerine katılamayacak olması nedeniyle derslerden muaf tutulma talebini içerir dilekçesi okundu.

Stj.Av.C.Ş.'a muafiyetinin mümkün olmadığının ancak telafi derslerine girerek zorunlu ders programını tamamlayabileceğinin bildirilmesine, yazının gereği için SEM Sekreteryası'na tevdiine, O.B.K.V.
26553 01/11/2011 12 Av.M.E.A.'ın 25.10.2011 tarih ve 21989 gelen evrak sayılı, .... Cezaevi Müdürü R.U. hakkında yapacağı şikayetin bildirimi ile Baromuzun bu konuda kendisine destek vermesi talepli dilekçesi. Av.M.E.A.'ın 25.10.2011 tarih ve 21989 gelen evrak sayılı, ...Cezaevi Müdürü R.U. hakkında yapacağı şikayetin bildirimi ile Baromuzun bu konuda kendisine destek vermesi talepli dilekçesi okundu.

Başkanlıkça İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ile görüşme yapılarak sorunun öncelikle fiilen çözülmesinin istenmesine, ayrıca başvurucu avukatın şikayet sonucunun Avukat Hakları Merkezi tarafından takibi ile gelişmler hakkında Başkanlığa bilgi verilmesine, yazının gereği için Avukat Hakları Merkezi'ne tevdiine, O.B.K.V.
26553 01/11/2011 14 AVUKAT HAKLARI MERKEZİ ÖNERİLERİ;
1-Av.M.A.'nın 31.12.2011 tarih ve 22478 gelen evrak sayılı, sanık V.Ö. hakkında yapmış olduğu şikayet üzerine İzmir ...Sulh Ceza Mahkemesi'nin ..../... E. sayılı dosyası ile dava açıldığını bildirerek, Başkanlığımızca gereğinin yapması talepli dilekçesi.

2-Av.M.N.O.Ö.'ın 26.10.2011 tarih ve 22486 gelen evrak sayılı, ... Cumhuriyet Başsavcılığınca dosya inceleme talebinin reddedilmesi üzerine, İzmir ...Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen itirazın kaldırılmasına kararına karşı ilgili savcı tarafından itiraz edilerek, İzmir ...Ağır Ceza Mahkemesi'nce itirazın kabul edilerek İzmir ...Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararının kaldırıldığını bildirerek, Barodan yapılacaklara ilişkin yardım talebi.

3-Av.S.K.'ün 31.10.2011 tarih ve 22485 gelen evrak sayılı, Manisa ... İcra Müdürlüğü'nün ..../... Tal. sayılı dosyası ile borçlu mahalinde yaşadığı sorunları dile getirir dilekçesi.
1-Av.M.A.'nın 31.12.2011 tarih ve 22478 gelen evrak sayılı, sanık V.Ö. hakkında yapmış olduğu şikayet üzerine İzmir ...Sulh Ceza Mahkemesi'nin ..../... E. sayılı dosyası ile dava açıldığını bildirerek, Başkanlığımızca gereğinin yapması talepli dilekçesi okundu.

Baro adına müdahale talebinde bulunulmasına, müdahalenin Avukat Hakları Merkezi'nce yerine getirilmesine,

2-Av.M.N.O.Ö.'ın 26.10.2011 tarih ve 22486 gelen evrak sayılı, ... Cumhuriyet Başsavcılığınca dosya inceleme talebinin reddedilmesi üzerine, İzmir ...Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen itirazın kaldırılmasına kararına karşı ilgili savcı tarafından itiraz edilerek, İzmir ...Ağır Ceza Mahkemesi'nce itirazın kabul edilerek İzmir ...Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararının kaldırıldığını bildirerek, Barodan yapılacaklara ilişkin yardım talebi değerlendirildi.

Yönetim Kurul üyesi Av.Özkan YÜCEL'in hukuki yardım konusunda başvurucu meslektaşa destek olması konusunda görevlendirilmesine, kararın Avukat Hakları Merkezi'nce takibine,

3-Av.S.K.'ün 31.10.2011 tarih ve 22485 gelen evrak sayılı, Manisa ... İcra Müdürlüğü'nün ..../... Tal. sayılı dosyası ile borçlu mahalinde yaşadığı sorunları dile getirir dilekçesi okundu.

Şikayet hakkının kullanılması ve kovuşturma açılması halinde hukuki destek konusunun tekrar değerlendirileceğinin dilekçi avukata bildirilmesine, yazının gereği için Avukat Hakları Merkezi'ne tevdiine, O.B.K.V.

26553 01/11/2011 17 İzmir 14.Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 27.10.2011 tarih ve 2011/1461 E. sayılı, küçük Nazmi AKÇAY adına görev alabilecek kayyum adayının belirlenerek taraflarına bildirilmesi istemli yazısı. İzmir 14.Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 27.10.2011 tarih ve 2011/1461 E. sayılı, küçük Nazmi AKÇAY adına görev alabilecek kayyum adayının belirlenerek taraflarına bildirilmesi istemli yazısı okundu.

İzmir Vasi/Kayyum listesinde ilk başvurusu sırasına göre, Av.İbrahim DEMİRAL'ın isminin bildirilmesine, ilgili mahkemeye ve avukata bilgi verilmesine, gereği için Başkanlık ve Yönetim Kurulu Sekreteryası'na sevkine, O.B.K.V.
26553 01/11/2011 18 Av.Noyan ÖZKAN'ın 31.10.2011 tarih ve 22437 gelen evrak sayılı, Başbakanlık Genelgesi doğrultusunda iptal edilen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları konusunda Başkanlığımızca gerekli tepkinin oluşturulması istemli yazısı. Av.Noyan ÖZKAN'ın 31.10.2011 tarih ve 22437 gelen evrak sayılı, Başbakanlık Genelgesi doğrultusunda iptal edilen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları konusunda Başkanlığımızca gerekli tepkinin oluşturulması istemli yazısı okundu.

Konunun, Başkan Av.Sema PEKDAŞ, Başkan Yardımcısı Av.Ercan DEMİR ve Yönetim Kurulu üyesi Av.Özkan YÜCEL'in katılımıyla yapılacak Yönetim Kurulu toplantısında ele alınmak üzere önümüzdeki toplantıda değerlendirilmesine, O.B.K.V.
26553 01/11/2011 19 BARO MÜDÜRÜ YAZILARI;
1-İzmir Barosu tarafından yapılan tadilat sürecine ilişkin TBB'ne sunulacak raporun değerlendirilmesi.

2-İlçelerden toplatılan yazıcıların ne yapılacağı konusunun görüşülmesi.

3-Karşıyaka Adliyesi duruşma salonlarına monitör takılması hususunun değerlendirilmesi.

4-Tüm Baro mevcutlarının sayılarak tespiti ve demirbaş listesi oluşturulması hususunun değerlendirilmesi.
1-İzmir Barosu tarafından yapılan tadilat sürecine ilişkin TBB'ne sunulacak rapor okundu, bilgi alındı.

2-İlçelerden toplatılan yazıcıların kullanılabilecek olanlarının kullanılacak biçimde onartılarak Baro ihtiyaçları için kullanılmasına,

3-Karşıyaka Adliyesi duruşma salonlarına monitör takılması hususunun TBB'ne bir yazı ile iletilmesine, gereği için Baro Müdürü'ne tevdiine,

4-Tüm Baro mevcutlarının sayılarak tespiti ve demirbaş listesinin oluşturulmasına, demirbaş listesinin oluşturulması hususunda Sayman Av.Sefa YILMAZ ve Yönetim Kurulu üyesi Av.Dilek DEMİR'in görevlendirilmelerine, yıl sonuna kadar işlemin tamamlatılmasına, personel ve Yönetim Kurulu üyelerine kullandıkları demirbaşların zimmetle teslimine, O.B.K.V.
26553 01/11/2011 27 Av.M.C.K.'a Yönetim Kurulunun 04.01.2011 tarih ve 11 sayılı kararı gereği, 23.08.2011 tarih ve 49/99 sayılı kararları tebliğ edilmek istenmiş ancak mevcut adreslerine tebligat yapılamamış, Mernis kayıtlarından yapılan sorgulamada adres kaydına rastlanamamış olup, Av.M.C.K. hakkında yapılacak işlerin belirlenmesi.
7201 sayılı Tebligat Kanunu'nun Adres değiştirmenin bildirilmesi mecburiyeti başlıklı 35.maddesi ;

"Madde 35 – Kendisine veya adresine kanunun gösterdiği usullere göre tebliğ yapılmış olan kimse, adresini değiştirirse, yenisini hemen tebliği yaptırmış olan kaza merciine bildirmeye mecburdur. Bu takdirde bundan sonraki tebliğler bildirilen yeni adrese yapılır.
(Değişik fıkra: 11/1/2011-6099/9 md.) Adresini değiştiren kimse yenisini bildirmediği ve adres kayıt sisteminde yerleşim yeri adresi de tespit edilemediği takdirde, tebliğ olunacak evrakın bir nüshası eski adrese ait binanın kapısına asılır ve asılma tarihi tebliğ tarihi sayılır.
(Değişik: 19/3/2003-4829/11 md.) Bundan sonra eski adrese çıkarılan tebliğler muhataba yapılmış sayılır.
(Ek : 6/6/1985 - 3220/12 md.; Değişik fıkra: 11/1/2011-6099/9 md.) Daha önce tebligat yapılmamış olsa bile, tüzel kişiler bakımından resmî kayıtlardaki adresleri esas alınır ve bu madde hükümleri uygulanır.
(Ek fıkra: 11/1/2011-6099/9 md.) Daha önce yurt dışındaki adresine tebligat yapılmış Türk vatandaşı, yurt dışı adresini değiştirir ve bunu tebliğ çıkaran mercie bildirmez, adres kayıt sisteminden de yerleşim yeri adresi tespit edilemezse, bu kişinin yurt dışında daha önce tebligat yapılan adresine Türkiye Büyükelçiliği veya Konsolosluğunca 25/a maddesine göre gönderilen bildirimin adrese ulaştığının belgelendiği tarihten itibaren otuz gün sonra tebligat yapılmış sayılır." biçiminde düzenlenmiştir.

Buna göre adı geçen Av.M.C.K.'a yapılacak tebligatların Tebligat Kanunu'nun 35/2 de yazılı biçimde baromuza bildirilen son adrese ait binanın kapısına asılarak yapılmasına,asılma tarihinin tebliğ tarihi olduğu kabul edilerek tebligat işlemlerin tamamlanması gerektiğine,
Ayrıca Av.M.C.K.'ın baromuza bildirdiği son büro adresinde olmadığı ve başkaca da adres bildirmediği anlaşıldığından, Avukatlık Kanunu'nun 43 ve 72/c maddesine göre hakkında işlem yapılması gerekeceğinden konunun görüşülmek üzere ayrıca Yönetim Kurulu gündemine alınmasına,O.B.K.V

26553 01/11/2011 82 .... Ağır Ceza Mahkemesi'nin 03.10.2011 tarih ve ..../... E. sayılı, Av.F.E. hakkında verilen ..../... E., ..../... sayılı kararın bildirimine ilişkin yazısı. .... Ağır Ceza Mahkemesi'nin 03.10.2011 tarih ve ..../... E. sayılı, Av.F.E. hakkında verilen ..../... E., ..../... sayılı kararın bildirimine ilişkin yazısı okundu.

İlgi avukat hakkında görevi kötüye kullanmak suçundan, .... Ağır Ceza Mahkemesi'nin 30.09.2011 tarih ve ..../... E. ..../... K.sayılı kararı ile, son soruşturmanın açılmasının yetkili ve görevli ... Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılmasına kararı verilmiş olduğu görüldü.

Baromuz kayıtlarının incelenmesinden daha önce Baromuzca aynı avukat ve aynı konu ile ilgili olarak ..../... sayılı dosya ile disiplin soruşturması yapılmış olduğu tespit edilmiş, ..../... sayılı dosyanın incelenmesinden 13.10.2009 tarih ve 54 sayılı Yönetim Kurulu kararı ile yakınılan avukat hakkında disiplin kovuşturması açılmasına yer olmadığına karar verilmiş olduğu, kararın ../../.... tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği ve itiraz olmaksızın ../../.... tarihinde kesinleştiği anlaşılmıştır.

1136 sayılı Avukatlık Yasası'nın "aynı eylemden dolayı yeniden inceleme" başlıklı 143.maddesine göre, "Disiplin kovuşturması açılmasına yer olmadığına dair kararın konusuna giren eylemlerden dolayı yeniden inceleme yapılabilmesi, yeni delillerin bulunmasına ve bu kararın kesinleştiği tarihten üç yıl geçmemiş olmasına bağlıdır." denmekle, Baromuzda daha önce açılmış ..../... sayılı dosya ile şikayet konusunun aynı olması, bu şikayetle ilgili daha evvel verilen kararın kesinleşmiş bulunması ve yeni bir delil ileri sürülmemiş olması karşısında Avukatlık Kanunu'nun 143.maddesinde belirlenen yeniden inceleme koşulları olayda mevcut olmadığından disiplin soruşturması açılmasına yer olmadığına, evrakın gerektiğinde değerlendirilmek üzere ..../... sayılı dosya içine konulmasına, evrakın gereği için Yönetim Kurulu Disiplin İşlemleri Sekreteryası'na tevdiine, O.B.K.V.

26553 01/10/2011 110 KENT VE ÇEVRE KOMİSYONU ÖNERESİ;
Foça Kozbeyli'de İzmir Demir Çelik Sanayi ve Ege Demir tarafından geçici çalışma izni ile faaliyete başlayan kül ve cüruf alanına ilişkin izin işlemi ile ÇED Muhafiyetine ilişkin idari işlemin iptaline yönelik olarak dava açılması önerisi.
Foça Kozbeyli'de İzmir Demir Çelik Sanayi ve Ege Demir tarafından geçici çalışma izni ile faaliyete başlayan kül ve cüruf alanına ilişkin izin işlemi ile ÇED Muhafiyetine ilişkin idari işlemin iptaline yönelik olarak dava açılması önerisinin kabulüne, kararın gereği için Kent ve Çevre Komisyonu Sekreteryası'na tevdiine, O.B.K.V.