26532 07/06/2011 1 TBB GENELGELERİ;
1-TBB'nin 23.05.2011 tarih ve 2828 sayılı, UYAP'ta yaşanan sorunlara ilişkin barolar ve avukatlardan gelen talepler nedeniyle Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı nezdinde girişimde bulunduklarını bildirir yazısı.

2-TBB'nin 24.05.2011 tarih ve Duyuru No: 2011/42 sayılı, Avukat Stajyerlerinin Genel Sağlık Sigortası Bilgileri konulu yazısı.
1-TBB'nin 23.05.2011 tarih ve 2828 sayılı, UYAP'ta yaşanan sorunlara ilişkin barolar ve avukatlardan gelen talepler nedeniyle Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı nezdinde girişimde bulunduklarını bildirir yazısı okundu, bilgi alındı.

Yazının web sayfasında yayınlanmasına, gereği için Bilgi İşlem Birimi'ne tevdiine,

2-TBB'nin 24.05.2011 tarih ve Duyuru No: 2011/42 sayılı, Avukat Stajyerlerinin Genel Sağlık Sigortası Bilgileri konulu yazısı okundu, bilgi edinildi.

Yazının web sayfasında yayınlanmasına ve Stajyer Avukatlar'ın e-posta adreslerine gönderilmesine, gereği için Bilgi İşlem Birimi'ne tevdiine, O.B.K.V.

26532 07/06/2011 13 Av.H.D.'nin 01.06.2011 tarih ve 10802 gelen evrak sayılı, Av.C.D.'ndan alacağını tahsil edememesi nedeniyle Baronun konuya ilişkin girişimde bulunması talepli dilekçesi. Av.H.D.'nin 01.06.2011 tarih ve 10802 gelen evrak sayılı, Av.C.D.'ndan alacağını tahsil edememesi nedeniyle Baronun konuya ilişkin girişimde bulunması talepli dilekçesi okundu.

Baroların avukatlar arasındaki sorunlarda uzlaştırma görevi dikkate alınarak konuya ilişkin Yönetim Kurulu üyesi Av.Özkan YÜCEL'in görevlendirilmesine, dilekçiye bilgi verilmesine, gereği için Başkanlık ve Yönetim Kurulu Sekreteryası'na tevdiine, O.B.K.V.
26532 07/06/2011 15 Filiz GÜRAKAN'ın 01.06.2011 tarih ve 10796 gelen evrak sayılı, Firma showroom açılışının Baro Bülteni'nde yayınlanması talebini içeriri yazısı. Filiz GÜRAKAN'ın 01.06.2011 tarih ve 10796 gelen evrak sayılı, Firma showroom açılışının Baro Bülteni'nde yayınlanması talebini içeriri yazısı okundu.

İzmir Barosu Bülten ve Dergisi'ne reklam alınmaması nedeniyle talebin reddine, yazının gereği için Yazı İşleri Servisi'ne tevdiine, O.B.K.V.
26532 07/06/2011 16 Kemalpaşa İlçe Temsilcisi Av.Cüneyt GÖREN'in;

1-06.06.2011 tarih ve 11034 gelen evrak sayılı, Kemalpaşa Baro odası tefrişat ihtiyaçlarını bildirir yazısı.

2-06.06.2011 tarih ve 11039 gelen evrak sayılı, Kemalpaşa Baro odasının günlük temizliği için aylık 100,00 TL. ücretle Adliye çay ocağı işletmecisi Mehmet ŞAYLAn ile anlaşma yapıldğının bildirimi ve gerekli ödemenin yapılması talepli dilekçesi.
Kemalpaşa İlçe Temsilcisi Av.Cüneyt GÖREN'in;

1-06.06.2011 tarih ve 11034 gelen evrak sayılı, Kemalpaşa Baro odası tefrişat ihtiyaçlarını bildirir yazısı okundu.

Yerinde inceleme ve değerlendirme yapmak üzere Baro Müdürü'nün görevlendirilmesine, ihtiyaçların tespit edilmesine, ihtiyaçlara yönelik tekliflerin alınmasına,

2-06.06.2011 tarih ve 11039 gelen evrak sayılı, Kemalpaşa Baro odasının günlük temizliği için aylık 100,00 TL. ücretle Adliye çay ocağı işletmecisi Mehmet ŞAYLAN ile anlaşma yapıldğının bildirimi ve gerekli ödemenin yapılması talepli dilekçesi okundu.

Baro odasının günlük temizliği için temizlik hizmetleri için aylık 100,00 TL. ödenmesi isteminin kabulüne, yazının gereği için Muhasebe Servisi ve Baro Müdürü'ne tevdiine, O.B.K.V.
26532 07/06/2011 17 Seferihisar İlçe Temsilcisi Av.Kerem EVRAN'ın 06.06.2011 tarih ve 11121 gelen evrak sayılı, Seferihisar Baro odasına yapılan tadilatı hakkında bilgilendirme ve gerekli ödemenin yapılması istemli yazısı. Seferihisar İlçe Temsilcisi Av.Kerem EVRAN'ın 06.06.2011 tarih ve 11121 gelen evrak sayılı, Seferihisar Baro odasına yapılan tadilatı hakkında bilgilendirme ve gerekli ödemenin yapılması istemli yazısı okundu.

İş bedelinin fatura karşılığında ödenmesine, yazının gereği için Muhasebe Servisi'ne tevdiine, O.B.K.V.
26532 07/06/2011 18 AVUKAT HAKLARI MERKEZİ ÖNERİLERİ;

1-Av.V.F.Y.'un .... Tapu Sicil Müdürlüğü'nde çalışan memur hakkındaki şikayeti.

2-Av.B.K.nın CMK görevi ile gittiği ..... İlçe Jandarma Komutanlığı'nda yaşadığı olaylara ilişkin tuttuğu tutanağın bildirimi.
1-Av.V.F.Y.'un .... Tapu Sicil Müdürlüğü'nde çalışan memur hakkındaki şikayetine ilişkin dilekçesi okundu, bilgi edinildi.

2-Av.B.K.'nın CMK görevi ile gittiği .... İlçe Jandarma Komutanlığı'nda yaşadığı olaylara ilişkin tutulan tutanak okundu. CMK Servisi'nden bilgi alınmasına, ilgili avukattan tutanağın bir suretinin istenmesine, ifade alan ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmasına, Avukat Hakları Merkezi'nin bu konuda görevlendirilmesine, O.B.K.V.
26532 07/06/2011 20 İzmir 4.Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 02.06.2011 tarih ve 2011/1261 E. sayılı, görülmekte olan Miras Ortaklığına Temsilci Atanması davası nedeniyle; Başkanlığımızca tereke temsilcisi olabilecek avukatlardan birinin tespit edilerek taraflarına bildirilmesi istemli yazısı. İzmir 4.Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 02.06.2011 tarih ve 2011/1261 E. sayılı, görülmekte olan Miras Ortaklığına Temsilci Atanması davası nedeniyle; Başkanlığımızca tereke temsilcisi olabilecek avukatlardan birinin tespit edilerek taraflarına bildirilmesi istemli yazısı okundu.

Tereke temsilciliği yapacak meslektaşlar için ilan yapılmasına, isteklilerin başvuru sırasına göre ilgili mahkemeye bildirilmesine, yazının gereği için Yazı İşleri Servisi'ne tevdiine, O.B.K.V.
26532 07/06/2011 21 İzmir 4.Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 02.06.2011 tarih ve 2007/1699 E. sayılı, mahkemelerinde görülmekte olan Miras Ortaklığına Temsilci Atanması davası nedeniyle; Başkanlığımızca tereke temsilcisi olabilecek avukatın tespit edilerek taraflarına bildirilmesi istemli yazısı. İzmir 4.Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 02.06.2011 tarih ve 2007/1699 E. sayılı, mahkemelerinde görülmekte olan Miras Ortaklığına Temsilci Atanması davası nedeniyle; Başkanlığımızca tereke temsilcisi olabilecek avukatın tespit edilerek taraflarına bildirilmesi istemli yazısı okundu.

26532 07/06/2011 26 07.06.2011 tarihi itibariyle avukatların son güncel aidat borçlarının bildiriminin yapılması önerisi. 07.06.2011 tarihi itibariyle avukatların son güncel aidat borçlarının bildiriminin yapılması önerisinin kabulüne, gecikmeksizin Muhasebe Servisi'nce bildirimlerin yapılmasına, O.B.K.V.
26532 07/06/2011 40 03 Haziran 2011 tarihinde yapılan Stajyer Avukatlar Kokteyli giderlerine sarf kararının çıkartılması. Ödemenin yapılmasına, gereği için Muhasebe Servisi'ne tevdiine, O.B.K.V.
26532 07/06/2011 41 10 Haziran 2011 tarihinde İzmir Adliyesi 4.kat Baro Birimi'nde Stajer Avukatlarla CMK m.250 gereğince Özel Yetkili ve Görevli Ağır Ceza Mahkemeleri'ne yönelik dosya tarama çalışması yapılması. 10 Haziran 2011 tarihinde İzmir Adliyesi 4.kat Baro Birimi'nde Stajer Avukatlarla CMK m.250 gereğince Özel Yetkili ve Görevli Ağır Ceza Mahkemeleri'ne yönelik dosya tarama çalışması yapılması önerisinin kabulüne, İnsan Hakları Merkezi'nce gerekli çalışmanın yapılmasına, O.B.K.V.
26532 07/06/2011 91 28.07.2011 tarihinde Baro Konferans Salonu'nda Hukuki Yönden Kurumsal Finansman konulu Konferans Düzenlenmesi. 28.07.2011 tarihinde Baro Konferans Salonu'nda Hukuki Yönden Kurumsal Finansman konulu konferans düzenlenmesi talebinin kabulüne,

Konferans içeriğinin;

1-Kurumsal finansman alternatifinin hukuki boyutları,

2-Sermaye piyasasından finansman seçenekleri, yurtiçi ve yurtdışı menkul kıymetleştirme işlemleri,

3-Vergi hukuku açısından kurumsal finansman alternatiflerinin karşılaştırmalı analizi,

4-Riskten korunma amacıyla yapılan türev sözleşmelerin hukuki boyutları,

konularının yer almasına,

Av.Mehmet Umurcan GAGO'nun konferansta görevlendirilmesine, avukata bilgi yazısı yazılmasına, gereği için Başkanlık ve Yönetim Kurulu Sekreteryası'na tevdiine, O.B.K.V.
26532 07/06/2011 92 KENT VE ÇEVRE KOMİSYONU ÖNERİSİ;
İnsan sağlığı yönünden ölümcül sonuçlar doğuran ya da uzun dönemli sağlık sorunlarına yol açan Biber Gazının güvenlik güçleri tarafından toplumsal olaylarda kullanılması Anayasanın 56. Maddesinde yer alan sağlıklı yaşama hakkını ihlal etmektedir . Bilindiği üzere yakın zamanda bir yurttaşımız daha hayatını biber gazı ve devamı komplikasyonlar yüzünden kaybetmiştir. Biber Gazının toplumsal olaylarda kullanılmaması ve kullanımın yasaklanması konusunda İçişleri Bakanlığına bir başvuruda bulunulmasını, kabulü halinde komisyonumuzun yetkilendirilmesi önerisinin değerlendirilmesi.
İnsan sağlığı yönünden ölümcül sonuçlar doğuran ya da uzun dönemli sağlık sorunlarına yol açan Biber Gazının güvenlik güçleri tarafından toplumsal olaylarda kullanılması Anayasanın 56. Maddesinde yer alan sağlıklı yaşama hakkını ihlal etmektedir . Bilindiği üzere yakın zamanda bir yurttaşımız daha hayatını biber gazı ve devamı komplikasyonlar yüzünden kaybetmiştir. Biber Gazının toplumsal olaylarda kullanılmaması ve kullanımın yasaklanması konusunda İçişleri Bakanlığına bir başvuruda bulunulmasını, kabulü halinde komisyonumuzun yetkilendirilmesi önerisinin değerlendirildi.

Talebin kabulüne, gerekli çalışmanın Kent ve Çevre Komisyonu tarafından yapılması için yetki verilmesine, O.B.K.V.
26532 07/06/2011 94 SAYMANLIK ÖNERİLERİ;
1-Barış Büro Makinaları Satış Tamir Bakım Servisi ile sözleşmenin fesh edilmesi önerisi.

2-Egeminek Ltd.Şti., Sistem Büro Ltd.Şti., Çözüm Şirketler Grubu, Bilgitaş A.Ş.'nin tekliflerinin değerlendirilmesi.
1-Barış Büro Makinaları Satış Tamir Bakım Servisi ile sözleşmenin feshine,

2-Firmalar arasında en uygun teklifi veren Bilgitaş A.Ş. ile kiralama sözleşmesi yapmak üzere Başkanlık Divanı'na yetki verilmesine, O.B.K.V.
26532 07/06/2011 96 SAYMANLIK ÖNERİLERİ;
İktisadi İşletmeye fotokopi cihazlarının alınması hk.
Talebin kabulüne;

1-İzmir Barosu İktisadi İşletmesine, Fotokopi hizmetlerinde kullanılmak üzere alınan tekliflerin değerlendirilmesi sonucu; Bilgitaş firması ile kağıt ve zımba teli hariç gerekli teknik servis ve her türlü sarf malzemesi dahil Bilgitaş firmasına ait olmak üzere siyah beyaz kopya için; kopya başı 0,006 Euro + Kdv ,renkli kopya için ; kopya başı 0,08 Euro + Kdv olacak şekilde 4 yıllık Kullanım Hakkı ve Hizmet Sözleşmesi yapılmasına,

2-Fotokopi, kullanım hakkı ve hizmet sözleşmesi gereği ödenmesi gereken 60.000,00 Euro + Kdv ‘nin aylık 1.250,00 Euro + Kdv olarak 48 ayda eşit taksitler halinde ödenmesine,

3-48 aylık süre bitiminde kullanım hakkı ve sözleşmesi içeriğinde yer alan 49 adet fotokopi cihazının İzmir Barosu İktisadi işletmesine, 400 Euro+Kdv bedel karşılığında devir alınmasına, O.B.K.V.