26506 07/12/2010 2 Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri'nin katıldıkları toplantı, ziyaret ve benzeri konularda Yönetim Kurulu'nu bilgilendirmeleri. TBB ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ziyaretleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Otopark çalışmaları konusunda yapılan görüşmeler aktarıldı.
26506 07/12/2010 4 TBB GENELGELERİ; a)TBB'nin 30/11/2010 tarih ve Duyuru No:2010/69 sayılı, "TBB Staj Kredi Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe" ilişkin duyurusu.
b)TBB'nin 03/12/2010 tarih ve 6969 sayılı, "18 Aralık 2010 tarihinde İzmir Barosu'nda yapılacak İHİRAP Bölge Toplantısı" hakkında bilgilendirme yazısı.
c)TBB'nin 06/12/2010 tarih ve 7003 sayılı, "CMK Üst Kurulu toplantısını" bildirir yazısı.
a)Okundu, bilgi alındı.
b)Gerekli organizasyonun Baro Müdürü'nce yapılmasına, O.B.K.V.
c)Toplantıya katılım için Yönetim Kurulu üyesi Av.Özkan YÜCEL'e bilgi verilmesine, O.B.K.V.
26506 07/12/2010 9 Av.Noyan ÖZKAN'ın 26/11/2010 tarih 20314-20313, 29/11/2010 tarih 20369sayılı ve 02/12/2010 tarih ve 20716 sayılı, "BM-Roma-UCM Sözleşmesinin imzalanması için girişimde bulunulması, Nato'nun Füze Kalkanı Projesi ve hükümet tarafından TBMM'ye sunulan 2006 yılı Merkez Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı" konusundaki görüşlerini içerir yazısı. Dilekçedeki hususların incelenmesi için Av.Özkan YÜCEL'in görevlendirilmesine ve ayrıca Başkanlıkça 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla 9 Aralık 2010 tarihinde basın açıklaması yapılmasına, O.B.K.V.
26506 07/12/2010 11 İzmir Valiliği İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nün 23/11/2010 tarih ve 18787 sayılı, "Kimlik Paylaşım Sistemi" hk.yazısına istinaden Baro Müdürü'nün sunduğu rapor. Kimlik Paylaşım Sisteminin baromuzca kullanıldığına dair İzmir Valiliği İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne Baro Müdürlüğünce cevap verilmesine, O.B.K.V.
26506 07/12/2010 12 0 Av.Senih ÖZAY ve Stj.Av.Serdar ŞENGÜN'ün 30/11/2010 tarih ve 20578-20579 sayılı, "bugüne kadar hazırlanmış ve bundan sonra hazırlanacak tezlerin baro bünyesinde oluşurulacak kütüphane ortamında yararlanmaya açılması" talebine ilişkin dilekçeleri. Stajyer Avukatlar Komisyonu'nun konuyu değerlendirerek çalışma yapmasına ve Yönetim Kurulu'na rapor sunmasına, O.B.K.V.
26506 07/12/2010 13 Aliağa İlçe Baro Temsilcisi Av.Mahmut SEÇGİN'in 03/12/2010 tarih ve 20801 sayılı, "Aliağa Baro odasına personel alımı" talebini bildirir dilekçesi. 1 personel alımına ilişkin talebin kabulüne ve gerekli duyuruların yapılmasına, O.B.K.V.
26506 07/12/2010 14 Torbalı İlçe Baro Temsilcisi Av.Ahmet Doğan TURAN'ın 03/12/2010 tarih ve 20802 sayılı, "Torbalı Baro odasına personel alımı talebini" içerir dilekçesi. 1 personel alımına ilişkin talebin kabulüne ve gerekli duyuruların yapılmasına, O.B.K.V.
26506 07/12/2010 15 Menemen İlçesi Baro Adli Temsilcisi Av.Saim AKKURT'un 06/12/2010 tarih ve 20876-20877 sayılı, "Menemen Baro odasına 1 personel alımı ve duruşma takip sisteminin uygulamaya başlaması nedeniyle 2.katta LCD ekran eksiğinin tamamlanması" istemlerini bildirir dilekçesi. 1 personel alımına ilişkin talebin kabulüne ve gerekli duyuruların yapılmasına,diğer taleplerin bütçenin uygun olmaması sebebiyle ileride tekrar değerlendirilmesine, O.B.K.V.
26506 07/12/2010 18 Dursun Ali KAZAR'ın 02/12/2010 tarih ve 20773 sayılı, "Çiğli Cumhuriyet Mahallesinde yaşanan çevre kirliliği" konusundaki dilekçesi. Çevre Komisyonu'na sevkine, O.B.K.V.
26506 07/12/2010 21 Türkiye Avukatları Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı'nın 06/12/2010 tarih ve 20874 sayılı, "Yapılan hizmetler ve işlemlere ilişkin bilgilendirme" yazısı. Web sayfasında duyurulmasına, O.B.K.V.
26506 07/12/2010 22 İ.K.'nın 30/11/2010 tarih ve 20604 sayılı, "Bilirkişilik çalışmalarında meslektaşları bilgilendirmek amacıyla baroya kayıtlı avukatların irtibat telefonlarının tarafına verilmesi" istemli dilekçesi. Talebin reddine, O.B.K.V.
26506 07/12/2010 25 Av.Mehmet SEYREK'in 02/12/2010 tarih ve 20721 sayı ile, "İlerici Avukatlar Derneği'nin 24 Aralık 2010 tarihinde yapacakları toplantı için salon tahsisi talebini" içerir dilekçesi. Salihağa toplantı salonunun tahsisine, O.B.K.V.
26506 07/12/2010 26 AVUKAT HAKLARI MERKEZİ ÖNERİLERİ;
a)Av..E.A.K'ın 06/12/2010 tarih ve 20882 sayılı, "İzmir ....Sulh Mahkemesi .../... E.sayılı dosyaya İzmir Barosu'nun müdahil olması" talebini içerir dilekçesi.
b)Av.A.C.B'nin 06/12/2010 tarih ve 20881 sayılı, "İzmir ...İcra Müdürlüğü hakkında yaptığı şikayetin bildirimine" ilişkin dilekçesi.
c)Mesleklerini icra ederken sözlü yada fiili saldırıya uğrayan, kamu kurumlarında veya özel kuruluşlarda zorluklarla karşılaşan meslektaşlarımıza destek olmak, Avukatlık kanunu md.95/2 "…mesleğe ve meslek mensuplarına yönelik hak ihlallerine karşı avukatlık mesleğini ve meslektaşlarını savunmak,bu konularda her türlü yasal ve idari girişimde bulunmak" gereği acil durumlarda müdahalenin zamanında yapılabilmesi açısından bir nöbetçi avukatlar listesi oluşturulması yönünde gereği bilgilerinize sunulur.
a)Avukat Hakları Merkezi sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av.Özkan YÜCEL tarafından dosyanın incelenmesine ve YK'ya bilgi vermesine,
b)Sorunun çözümü için İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Adli Yargı Komisyon Başkanlığı'na ilgi dilekçe eklenerek yazı yazılmasına, gereği için Avukat Hakları Merkezi'ne sevkine,
c)Talebin yerinde olduğuna, Avukat Hakları Merkezi komisyon toplantılarında tartışılmasına ve Yönetim Kurulu'na rapor sunulmasına, O.B.K.V.
26506 07/12/2010 32 Ankara ...Ağır Ceza Mahkemesi'nin ../../... tarih ve .../... E. sayılı, "Av.A.C.Ö'in görevini ihmal sebebiyle gereğinin yapılması" istemli yazısı. Bildirilen mazeretin mahkemenin takdirinde bulunduğu, Avukatlık Hukuku anlamında yapılacak bir işlemin bulunmadığına, adı geçen Av.A.C.Ö hakkında disiplin soruşturması açılmasına yer olmadığına dair Y.K. kararının Baro Başkanlığınca mahkemeye bir yazı ile bildirilmesine, O.B.K.V.
26506 07/12/2010 34 Baro Müdürü'nün 06/12/2010 tarih ve 20899 sayılı, "Anadolu Ulaşım tarafından verilen teklife ilişkin değerlendirme" raporu. Avukatlara, sadece kimliklerini görmek kaydıyla bir indirim yapacağını taahhüt etmesi halinde bu hususun baro birimlerinde duyurusunun yapılacağının cevaben ilgili şirkete bildirilmesine, O.B.K.V.
26506 07/12/2010 35 Kültür Sanat Komisyonu Ödenek İstemleri. Komisyon bünyesinde yer alan çalışma gruplarının aylık giderlerinin 1/2 nin 750 TL. yi geçmemek üzere ödenmesine, O.B.K.V.
26506 07/12/2010 51 Muğla Baro Başkanlığı'nın 06/12/2010 tarih ve 2010/278 sayılı, "Özgürlüğü kısıtlanan kişilere sağlık hizmetlerinin sunulmasında karşılaşılan sorunlar konulu çalışmaya Av.Özkan YÜCEL'in konuşmacı olarak katılımının sağlanmasına" ilişkin yazısı. Kabulüne, O.B.K.V.
26506 07/12/2010 52 Meltem (ARIKAN) DABAN'ın 07/12/2010 tarih ve 20902 sayılı, "5237 sayılı TCK'nun 288.maddesindeki muğlaklığın giderilmesi için düzenleme yapılması" istemli dilekçesi. Konunun Yasa Komisyonu'na sevkine, gerekli çalışmaların yapılmasına, avukata bu konuda bilgi verilmesine, O.B.K.V.
26506 07/12/2010 56 ADLİ YARDIM BÜROSU ÖNERİSİ;
-Adli Yardım Bürosu Yönergesinin 9.maddesinin 2.fıkrasında değişiklik yapılması önerisi
İzmir Barosu Adli Yardım Bürosu Yönergesi'nin 9.maddesinin 2.fıkrası; "Adli yardım isteklisinin kendisinin ve ailesinin geçimi bakımından önemli bir zarurete düşmeksizin gereken avukatlık ücretlerini ve diğer yargılama giderlerini karşılayamayacağına ilişkin mahalle ihtiyar heyeti tarafından düzenlenmiş fakirlik belgesi ikametgahının bağlı olduğu tapu sicil müdürlüklerinden alınacak kolan gayrimenkulun olup olmadığına ilişkin belge, Emekli Sandığı, Bağkur ve SSK dan alınacak sosyal güvencesinin olup olmadığına ilişkin belgeler ile adli yardım başvurusuna konu isteminde haklı olduğuna ilişkin belge örnekleri başvuru dilekçesine eklenir" şeklinde iken adli yardım yürütme kurulu tarafından yönergenin aşağıdaki şekilde değiştirilmesi önerilmektedir.
İzmir Barosu Adli Yardım Bürosu Yönergesi'nin 9.maddesinin 2. fıkrasının "Adli Yardım isteklisinin kendisinin ve ailesinin geçimi bakımından önemli bir zarurete düşmeksizin gereken avukatlık ücretlerini ve diğer yargılama giderlerini karşılayamayacağına ilişkin mahalle muhtarlığı tarafından düzenlenmiş fakirlik belgesi ile adli yardım başvurusuna konu isteminde haklı olduğuna ilişkin belge örneklerini başvuru dilekçesine eklenir."
Öneri doğrultusunda Yönergenin 9.maddesinin 2.fıkrasının değiştirilmesine, O.B.K.V.
26506 07/12/2010 57 Türk Sanat Müziği Korosu konseri için AKM salon tahsisi. 29 Aralık 2010 tarihinde AKM'de yapılmasına, gerekli salon giderlerinin ve konser masraflarının karşılanmasına,O.B.K.V.